« Späť

o Duchu, ktorý sa nezmestí do blogu

Ak sa máme baviť o živote v Duchu, o človeku, ktorému to priam srší z očú, tak tento priestor musí patriť Karin. Poznám ju, aj keď sa nevolá Karin, ale nepoznám žiadnu Karin, preto Karin :) Nezrozumiteľné? Tak som veľakrát vnímala Ducha sv. - ako nezrozumiteľného. Ako Toho, ktorému rozumejú všetci okolo mňa, len ja nie. Dokonca občas ako Toho, ktorého majú všetci okolo mňa, len ja nie. Karin nebola prvá, ktorá mi ukázala, že Duch je reálny. Ale bola a je najvýraznejšia v Jeho nasledovaní.

Karin miluje Pána Boha. Jej cesta k Nemu neboľa ľahká a ani cesta s Ním nie je pre ňu ľahká. Veľa bojuje, utŕži veľa rán, občas padne, ale stále Ho miluje a ide za ním. Je nekompromisná, je pokorná. Poviete si, že veď ale toto platí o veľa kresťanoch.  Všimli ste si si aj to o tej nekompromisnosti a pokore? Neviem presne ako dlho Karin chodí s Duchom. Ale viem, že si Ho nedovšetko váži a nechce Ho zarmucovať. Mne toto často chýba a preto môj život veľakrát nie je svedectvom o Ježišovom víťazstve. Jej život áno. Je verná v službe aj bežnom živote. 

Duch sv. jej dáva úžanú múdrosť. Chcete ju počúvať a nie je pre vás problém sa jej podriadiť, keď je v pozícii autority, lebo viete, že sa podriaďujete Duchu. On jej dáva aj slobodu. Vie skákať, vie kričať, ale vie byť aj ticho, vie počúvať. Spomenula som už pokoru? Tak hustá, až sa dá niekedy krájať. A pritom všetkom si zachováva identitu Božieho kráľovského dieťaťa. 

Vďaka Duchu sv. si ju nesmierne vážim a keby sa dalo, vyhľadávala by som jej prítomnosť denne. No Boh mi ju dal spoznať pre určitý konkrétny zámer a na určitý čas. Teraz, po tom všetkom, čo som zažila a čo už viem, je na mne, aby som žila v Duchu a prinášala ovocie. Ak chcem naplnenie Duchom maximálne využívať a nechať sa Ním riadiť, tak to bolí. Lebo byť naplnená Duchom pre mňa znamená, že na ostatné veci v mojom srdci nie je miesto. A ja chcem, aby boli vytesnené z môjho vnútra, aby Duch pretekal mnou celou. Ale nie preto, aby raz o mne niekto písal, ako ja teraz o Karin. Ale preto, že život s Pánom je tá najväčšia sloboda a ja túžim túto slobodu a dar dávať ďalej. A to sa dá len vtedy, keď budem žiť v Duchu a v Pravde. Toľkokrát skloňovaný Duch sv..... pokojne som Ho mohla spomenúť aj viackrát :)